Eiwitrijk Cookie Dough-ijs met vanillesmaak

Met zelfgemaakte stukjes koekjesdeeg op basis van havermout

Cookie Dough-ijs met vanillesmaak
goal Shape
Total time 240 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 185
Protein 19.3 g
Fat 5.3 g
KH 12 g
Ingredients …

6 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
VOOR DE IJSBASIS:
250 g magere melk
1 tl gelatinepoeder
0.5 tl vanillebonenpasta of -extract
250 g Griekse yoghurt (0% vet)
60 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)

2.
VOOR HET KOEKJESDEEG:
50 g Pindakaas
Pindakaas
Pindakaas
De lekkere proteïnesnack
4.5/5
4.9900
250 g pot
()
60 g Healthy Porridge
Healthy Porridge
Healthy Porridge
Ontbijt voor je spieren
4.2/5
14.9900
420 g blik
()
60 ml kokend water
2 el kleine stukjes pure chocolade

Eiwitrijk Cookie Dough-ijs met vanillesmaak

Met zelfgemaakte stukjes koekjesdeeg op basis van havermout

By: Izy Hossack
Vandaag is een goede dag om zelf ijs te maken. Wat dacht je van een bak Cookie Dough-ijs met vanillesmaak, waar je geen ijsmachine voor nodig hebt? We maken het ijs met magere Griekse yoghurt, Whey Protein Vanille en gelatine zodat er een romig, glad mengsel ontstaat. Het bevroren ijsmengsel mixen we vervolgens in een keukenmachine tot een soort softijs. Het koekjesdeeg maken we van onze Protein Porridge Vanille, dit zorgt voor zoete, krokante stukjes deeg die je aan het ijs kunt toevoegen.

Preparation

  • Doe 50 ml van de melk in een kleine kom en strooi de gelatine erover. Zet 5 minuten apart zodat het zacht kan worden.
  • Verwarm de rest van de melk met de vanillepasta in een middelgrote pan op matig vuur tot een zacht dampend mengsel. Haal de pan van het vuur en roer het zacht geworden gelatinemengsel erdoor. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een middelgrote kom de yoghurt en het eiwitpoeder tot een glad geheel. Klop vervolgens geleidelijk het afgekoelde melkmengsel erdoor tot je een glad mengsel hebt.
  • Giet het mengsel in een boterhamzakje en sluit het af, duw eventuele lucht eruit, leg het plat neer en vries het 2-3 uur in tot het ijs stevig is.
  • Maak ondertussen het koekjesdeeg door de Just Nuts in een klein pannetje te smelten. Haal van het vuur en meng de Protein Porridge Vanille erdoor. Giet het kokende water erbij en roer op matig vuur nog 1 minuut door. Haal de pan van het vuur, en zet apart om af te koelen. Zodra het volledig is afgekoeld, roer je de chocoladeschilfers erdoor.
  • Als de ijsbasis bevroren is, haal hem dan uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien tot het zacht genoeg is om in stukjes te breken. Leg de brokken op een snijplank en hak ze in nog kleinere stukken (als ze nog niet zacht genoeg zijn, laat ze dan eerst nog 10-15 minuten ontdooien). Doe in een keukenmachine en mix - het mengsel zal eerst in kleine stukjes breken en vervolgens veranderen in een gladde softijsachtige consistentie.
  • Doe het ijs in een afsluitbaar bakje en voeg de kleine bolletjes koekjesdeeg eraan toe. Als je van de zachte textuur houdt, kun je het ijs in kommetjes scheppen en meteen serveren. Als je liever een wat stevigere textuur hebt, zet het dan eerst nog 30-60 minuten in de diepvries totdat je er bolletjes uit kunt scheppen.
  • Enjoy!

Onze tip: kant-en-klaar deeg

Als je het koekjesdeeg niet zelf wilt maken, hak dan gewoon een paar van onze Protein Bars Cookie Dough in kleine stukjes en meng ze door het ijs.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started