Crostata met chocoladevulling

De fitnessvariant van kruimeldeegtaart

Crostata met chocoladevulling
Doel muscle_building
Totale tijd 60 mins
Moeilijkheid Medium
Voedingswaarden (per portie)
kcal 214
Eiwitten 10 g
Vetten 11 g
KOOLHYDRATEN 19 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

Uit deze taart gaan 10 stukken. 1 stuk bevat ca. 214 kcal en 10 gram eiwit.
100 g speltmeel, type 360
50 g Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
50 g kokosbloesemsuiker
30 ml zonnebloemolie
100 g biologische yoghurt
1 eigeel
1 glas Protein Cream Hazelnoot
Protein Cream Hazelnoot
Protein Cream Hazelnoot
Chocoladepasta met 85% minder suiker.
4.8/5
€ 5,99
200 g
(€ 3,00/100 g)

Crostata met chocoladevulling

De fitnessvariant van kruimeldeegtaart

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Deze crostata is bijna te mooi om op te eten. Wij hebben het toch gedaan en kunnen bevestigen: hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet! Het zachte kruimeldeeg past perfect bij de zoete chocoladeroom. Voor de beste voedingswaarden, pure smaak en het meeste bakplezier gebruiken wij onze bakproteïne in plaats van meel. Bak jezelf fit!

Preparation

  • Doe het meel, de bakproteïne en kokosbloesemsuiker in een schaal en meng goed.
  • Voeg de olie, yoghurt en eigeel toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C (boven-/onderhitte). Neem twee derde van het deeg en zet de rest terug in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met meel bestuifde ondergrond uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. De ronde vorm moet groter zijn dan de diameter van de bakvorm (Ø 24 cm), zodat je de zijkant ook met deeg kunt bedekken.
  • Plaats het uitgerolde deeg nu voorzichtig in de bakvorm. Leg het in de vorm en druk aan de zijkanten vast. Snijd het overtollige deeg eraf.
  • Schep nu de Protein Cream op het deeg en smeer het uit.
  • Haal het overige deeg uit de koelkast en rol dun uit. Snijd in ca. 1,5 cm brede repen en leg deze diagonaal over de taart. Druk de randen voorzichtig aan. Snijd het overtollige deeg weer af.
  • Bak de crostata 25-30 minuten in het midden van de oven tot deze goudbruin is. Laat de taart dan afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

De crostata is ook lekker met een zoete jamvulling. Hier vind je een recept voor een heerlijke, suikervrije aardbeienjam.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen