Vegetarische couscoussalade
Zo simpel, zo lekker
De allermakkelijkste salade om mee te nemen! Een couscoussalade doet het goed tijdens een barbecue, verjaardag of picknick. Niet alleen omdat ‘ie zo snel klaar te maken is, maar ook omdat je eindeloos kunt variëren. Wij hebben gekozen voor een oosterse variant met kaneel en gojibessen. Makkelijk & lekker!
Preparation
-
Doe de couscous in een schaal en giet de hete groentebouillon erover. Dek af met een doek en laat de couscous wellen.
-
Snijd de courgette in blokjes, de ui in ringen en de knoflook fijn.
-
Doe de kokosolie in de pan en bak de ui en courgette. Na een paar minuten voeg je de tomaten toe en bak ze mee tot ze opengaan. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de couscous met een vork uit elkaar. Voeg de olijfolie, appelazijn, knoflook, zout, peper en een snufje kaneel toe en meng het geheel goed.
-
Hak de peterselie fijn en voeg samen met de gebakken groenten toe aan de couscous. Meng alles goed door elkaar.
-
Garneer de salade met de amandelen en gojibessen.
- Eet smakelijk!
Wat smaakt er nog meer bij couscous?
Voor een extra portie proteïne kun je ook nog wat feta toevoegen. En voor extra smaak kun je wat verse munt toevoegen.

Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken