Courgettespaghetti met champignons en granaatappelpitten

Lekkere lichte low-carb pasta

goal Shape
Total time 20 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 352
Protein 11 g
Fat 27 g
KH 10 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

400 g courgette (middelgroot)
200 g champignons
50 g granaatappelpitten
1 avocado
1 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
40 g basilicum
2 el citroensap
1 tl zeezout
zwarte peper
Een beetje basilicum om te garneren

Courgettespaghetti met champignons en granaatappelpitten

Lekkere lichte low-carb pasta

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Courgettespaghetti is een bron van inspiratie voor de low-carb fitnesskeuken. Je hebt de groene slierten in een handomdraai bereid en ze zijn heerlijk knapperig en vers. Groentepasta is een geweldig alternatief voor pasta als je af en toe het aantal calorieën en koolhydraten een beetje binnen de perken wilt houden.

Preparation

  • Verwerk de courgette met een spiraalsnijder (of dunsniller) tot spaghetti. Breng de courgettespaghetti op smaak met wat zout, masseer het zout er een beetje in en zet apart.
  • Maak vervolgens de saus klaar: schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de basilicum in reepjes. Meng alles met citroensap, zeezout en peper in een kom tot een crème.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met de kokosolie.
  • Knijp voorzichtig het water uit de courgette en voeg toe aan de pan. Meng door elkaar en bak kort tot de courgettepasta opgewarmd is.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de granaatappelpitten. Voeg de avocadocrème toe in een apart bakje.
  • Garneer de courgettespaghetti met een beetje verse basilicum.
  • Enjoy!

Granaatappel snel ontpitten zonder al te veel spetters

Snijd de vrucht doormidden, draai een helft om en houd deze vast boven een grote kom of een diep bord. Tik nu krachtig met een eetlepel op de bovenkant van de schil, zodat de pitten tussen je vingers door vallen. De overgebleven, hardnekkige pitjes kun je er met een lepel uitschrapen.

Hoe maak je courgettespaghetti?

Met een spiraalsnijder. Naast kleinere modellen snijders die doen denken aan een puntenslijper, zijn er ook grotere modellen met een handslinger. Het resultaat is vrijwel hetzelfde. Anders kun je de courgettespaghetti ook gewoon met een dunschiller maken.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started