Courgettepasta met linzen-bolognese
Met vegan alternatief voor Parmezaanse kaas
Hou je van pasta, maar eet je meestal veel te veel? Kies dan eens voor pasta gemaakt van courgette. Een ware hit onder de bewuste eters! Met een heerlijke bolognesesaus van linzen zet je een puur plantaardig gerecht op tafel. En lekker dat het is!
Preparation
-
Snijd de ui, wortel en selderij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
-
Bak de groenten ca. 5 minuten met wat kokosolie in een middelgrote pan.
-
Voeg de linzen en tomatenpuree toe, bak kort mee en giet dan de groentebouillon er over.
-
Voeg de gehakte tomaten, suiker, laurierblad en tijm toe en laat op middelhoog vuur ca. 25 minuten koken.
-
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
-
Snijd de courgette met de spiraalsnijder in lange slierten. Je kunt het eventueel nog even kort in de olie bakken. Maar koud en rauw smaakt het ook erg goed!
-
Mix de Protein Flakes, havervlokken, een beetje zout en knoflookpoeder in een mixer.
-
Serveer nu de courgettepasta met de bolognesesaus met linzen en een beetje van de havervlokkenmix.
- Eet smakelijk!
Hoe maak je courgettepasta?
Met een spiraalsnijder. Je kunt ze heel goedkoop online kopen. Je hebt verschillende modellen snijders, maar de pasta die je ermee maakt wordt vrijwel hetzelfde. Je kunt de pasta eventueel ook met een dunschiller maken.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken