Citroen-mangotaart

When life gives you lemons...

Citroen-mangotaart in stukken gesneden op een bord
goal Shape
Total time 60 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 106
Protein 4.8 g
Fat 5.1 g
KH 10.8 g
Ingredients …

8 Persons

Deine Einkaufsliste

1.
VOOR DE BODEM:
2 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
2 tl kokosbloesemsuiker of erythritol
1 ei (het eigeel)
1 el Griekse yoghurt (0% vet)
75 g Instant Oats
Instant Oats
Instant Oats
Dé natuurlijke Weight Gainer.
4.6/5
€ 9,99
1000 g
(€ 9,99/1 kg )
20 g gemalen amandelen

2.
VOOR DE VULLING:
30 g Whey Protein Mango
Whey Protein Mango
Whey Protein Mango
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1 kg)
3 el kokosbloesemsuiker of erythritol
2 eieren
1 ei (het eiwit)
3 witte bloem
1 citroen (de schil, fijngeraspt)
120 ml citroensap

Citroen-mangotaart

When life gives you lemons...

By: Izy Hossack
Vandaag bakken we een citroen-mangotaart met een heerlijk romige vulling en een knapperige bodem. Het verse citroensap en de zeste geven de taart een lekkere friszure smaak. En de toevoeging van onze Whey Protein Mango zorgt voor een tropische twist die de vulling ook wat zoeter maakt en zorgt voor een beetje stevigheid.

Preparation

  • Voor de bodem: meng de kokosolie en suiker in een middelgrote kom door elkaar. Klop tot een glad mengsel en meng vervolgens de eierdooier en yoghurt erdoor. Voeg de Instant Oats en gemalen amandelen toe en meng tot een licht plakkerig deeg.
  • Verkruimel het deeg in een ronde springvorm met een diameter van 18 cm. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en langs de zijkanten. Prik met een vork overal in en zet de springvorm op een bakplaat. Bak ongeveer 10-15 minuten, tot het deeg goudbruin begint te worden.
  • Voor de vulling: doe het eiwitpoeder in een middelgrote kom en klop de suiker erdoor, gevolgd door de eieren, één voor één, en het eiwit. Meng tot een glad geheel en roer vervolgens ook de bloem erdoor, gevolgd door het citroensap en de citroenrasp.
  • Zet de oven iets lager, op 150 graden (heteluchtoven) of 170 graden (elektrische oven). Plaats de bakplaat met de taartvorm in de oven met de deur open en het rooster uitgetrokken. Giet dan de vulling over de deegbodem en schuif het rooster voorzichtig weer terug in de oven en sluit de ovendeur. Bak de taart ongeveer 20-25 minuten, tot de vulling er stevig uitziet maar nog wel een beetje wiebelig is.
  • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast tot je hem serveert.
  • Enjoy!

Onze tip: frambozentaart

Niet zo gek op mango? Probeer dan onze Whey Protein in de smaak frambozen in plaats van mango en ga voor een mooie roze taart.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started