Chili con carne met rijst

Snel & lekker

Chili con carne met rijst
goal Shape
Total time 25 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 734
Protein 40 g
Fat 31 g
KH 66 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

Dit recept is voor 2 porties. 1 portie bevat 734 kcal en 40 g proteïne.
120 g volkoren rijst
1 witte ui
2 tenen knoflook
1 el Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
250 g gehakt, halfom
1 blik tomaten, stukjes (400 g)
2 el tomatenpuree
1 blik kidneybonen (255 g uitlekgewicht)
1 chilipeper, vers of gedroogd
1 snufje kaneel
zout, peper, paprikapoeder
optioneel 2 stukjes pure chocolade
groentebouillon om te verdunnen

Chili con carne met rijst

Snel & lekker

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Hartig, kruidig en pikant – zo smaakt een goede chili. Maar welk recept nu precies het origineel is, dat weet niemand. Onze versie is in ieder geval snel klaar. En geeft een verzadigd gevoel door de hoeveelheid eiwitten. Kortom, uitproberen dus!

Preparation

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn.
  • Verwarm een pan en laat de kokosolie vloeibaar worden. Bak de uien kort en voeg dan de knoflook en het gehakt toe.
  • Laat enkele minuten bakken tot het vlees een bruine kleur krijgt. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en een snufje kaneel. Voeg dan de chili toe.
  • Voeg dan de stukjes tomaat, de tomatenpuree en de bonen toe en laat alles op middelhoog vuur ca. 15 tot 20 minuten doorkoken. Je kunt naar wens ook nog wat chocolade toevoegen.
  • Indien het te droog wordt, kun je nog wat groentebouillon toevoegen.
  • Serveer met de rijst.
  • Enjoy!

Kan het ook vegetarisch/vegan?

Ja. Chili sin carne noem je het dan. Als je in plaats van gehakt sojagranulaat gebruikt, is er eigenlijk geen groot verschil met het klassieke recept. Sojagranulaat is een goede vleesvervanger en wordt gemaakt van sojameel. Je kunt het eenvoudig kruiden en zo heerlijke vegetarische/veganistische gerechten maken.

Hoe maak ik het gerecht nog eiwitrijker?

Gebruik onze Protein Flakes als topping. Die geven je maaltijd een extra portie proteïne. 100% plantaardige proteïne voor je spieren. Probeer het uit!

Wat eet je bij de chili con carne?

Net als in ons recept smaakt chili con carne erg lekker met rijst. Maar bijvoorbeeld ook met ons knapperige Protein Bread. Heb je zin in een lichte maaltijd? Maak er dan een frisse salade bij. 
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started