Suikerzoete Cheesecake Muffins
Met heerlijk fruitige bosbessen
Cheesecake in een klein formaat? Lekker! Ze zien er niet alleen suikerzoet uit, zo smaken ze ook! Gezond én lekker snacken – zo gaat dat dus! Met onze bakproteïne tover je het deeg om in een echt fitnessproof gerecht.
Preparation
-
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-/onderhitte).
-
Doe de bananen in een middelgrote mengkom en prak ze met een vork fijn. Voeg dan de eieren en honing toe en mix het geheel.
-
Roer vervolgens ook de magere kwark en roomkaas met een garde door het mengsel.
-
Voeg dan de bakproteïne, het vanille-extract en tot slot de bosbessen toe. Als je wilt, kun je ook nog 24 bosbessen als topping gebruiken.
-
Vul de vormpjes dan voor driekwart met het deeg en leg er 2 bosbessen bovenop.
-
Tip: de muffins lukken het beste als je een muffinbakvorm gebruikt en daar kleine muffinvormpjes insteekt.
-
Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven. Prik in het deeg om te kijken of ze gaar zijn.
- Eet smakelijk!
Onze tip
Heb je geen bakproteïne in huis, maar wil je toch graag mini-muffins bakken? Gebruik dan een pakje vanillepuddingpoeder of 40 gram zetmeel. Ook qua fruit ben je natuurlijk niet gebonden aan ons recept: probeer ook eens mandarijnen, kersen, frambozen of bramen in het deeg.
Jouw Body Check
Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!
- Persoonlijke BMI-berekening
- Handige voedingstips
- De juiste producten om jouw doel te bereiken