Eiwitrijke Cheesecake Brownies met kersen

Supersmeuïg, glutenvrij recept

Cheesecake Brownies met kersen
Doel muscle_building
Totale tijd 50 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 158
Eiwitten 8 g
Vetten 9 g
KOOLHYDRATEN 8 g
Ingredients …

9 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de brownies:
1 blikje kidneybonen (256 g uitlekgewicht)
30 g Whey Protein Chocolade
Whey Protein Chocolade
Whey Protein Chocolade
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g blik
(€ 43,99/1kg)
30 g cacaopoeder, ongezoet
1 tl bakpoeder
70 g stevia / erythritol
40 g Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)
1 snufje zout
50 ml water (of espresso)

2.
Voor de cheesecake-laag:
150 g roomkaas, light
1 ei
30 g stevia / erythritol

3.
Voor de topping:
70 g zure kersen, uit glas
20 g chocolate chips

Eiwitrijke Cheesecake Brownies met kersen

Supersmeuïg, glutenvrij recept

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Met deze sappige Cheesecake Brownies geniet je van twee favoriete taarten tegelijk! Dat klinkt verleidelijk, nietwaar? Wij zijn gek op de romige cheesecake-laag die perfect bij de brownie past. Natuurlijk is het recept ondanks alle verwennerij nog steeds behoorlijk sportief: de Cheesecake Brownies zijn glutenvrij, bevatten geen geraffineerde suikers en zitten boordevol eiwitten. En laat je vooral niet afschrikken door de bruine bonen in het beslag: ze maken de brownies ongelooflijk smeuïg en hebben geen invloed op de smaak!

Preparation

  • Ingredients:
    1 blikje kidneybonen
    Giet de bruine bonen af ​​in een vergiet en spoel ze goed af met water.
  • Ingredients:
    30 g Whey Protein Chocolade, 30 g cacaopoeder, 1 tl bakpoeder, 70 g stevia, 40 g Kokosolie, water
    Doe samen met alle ingrediënten voor de brownies in een keukenmachine of mixer en verwerk tot een deeg. Schraap tussendoor de randen af ​​met een spatel. Blijf mixen tot het mengsel glad is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- / onderwarmte).
  • Bekleed een kleine ovenschaal (20 x 20 cm) met bakpapier of vet de schaal in. Giet 3/4 van het deeg erbij en strijk het glad.
  • Ingredients:
    150 g roomkaas, 1  ei, 30 g stevia
    Roer voor de cheesecake-laag alle ingrediënten in een kom tot een glad mengsel.
  • Verdeel het cheesecake-mengsel over het deeg. Schep de resterende 1/3 browniedeeg op de cheesecake-laag. Beweeg met een houten spies lichtjes door de twee lagen om een marmereffect te creeëren.
  • Ingredients:
    70 g zure kersen, 20 g
    Druk vervolgens de zure kersen en chocolate chips naar smaak in het deeg.
  • Bak de Cheesecake Brownies in ongeveer 35 minuten gaar. Als ze nog een beetje zacht aanvoelen, raak dan niet in paniek. Ze harden nog uit na het afkoelen.
  • Laat de Cheesecake Brownies eerst afkoelen en snijd ze vervolgens in 9 stukken. Bewaar ze in de koelkast. De brownies smaken de volgende dag nog beter.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

In plaats van bruine bonen kun je voor deze Cheesecake Brownies ook kikkererwten uit blik gebruiken. Of gekookte zoete aardappelen. We hebben beide varianten al geproefd en vonden ze net zo lekker!
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen