Sappige Carrot Cake

Lekker sappig & rijk aan proteïne

Recept voor Carrot Cake
goal Shape
Total time 50 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 197
Protein 11 g
Fat 6 g
KH 23 g
Ingredients …

12 Persons

Deine Einkaufsliste

Uit de Carrot Cake gaan 12 kleine stukjes. 1 stuk bevat 197 kcal en 11 gram eiwit.
1.
Voor de taart:
180 g speltmeel (bijv. type 603)
70 g Bak proteïne
Bak proteïne
Bak proteïne
Bak je fit.
4.6/5
19.9900
750 g blik
()
2 tl kaneel
0.5 tl nootmuskaat
0.5 tl zout
150 g appelmoes
90 g kokosbloesemsuiker
1 ei
140 ml amandelmelk
3 middelgrote wortelen
30 g walnoten

2.
Voor de frosting:
200 g roomkaas
40 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
1 sinaasappel

Sappige Carrot Cake

Lekker sappig & rijk aan proteïne

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Sappige Carrot Cake met een romige, eiwitrijke topping op basis van roomkaas. En die smaakt net zo lekker als het klinkt! Met een paar tips en trucs maak je van deze cake een gezonde traktatie met weinig suiker.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het speltmeel, de bakproteïne, kaneel, nootmuskaat en zout in een grote kom.
  • Meng in een kleinere kom de appelmoes, kokosbloesemsuiker, ei en amandelmelk.
  • Voeg nu het vloeibare mengsel toe aan het droge mengsel en meng alles met een spatel of lepel tot een glad deeg.
    Karottenkuchen
  • Rasp de wortelen en hak de walnoten grof. Voeg beide bij het deeg en meng erdoorheen.
  • Doe het deeg in een ronde of vierkante cakevorm en bak 35-40 minuten. Prik in het deeg om te kijken of de Carrot Cake gaar is.
    Karottenkuchen
  • Roer alle ingrediënten voor de frosting tot ze romig zijn.
    Karottenkuchen
  • Verdeel zodra de worteltjestaart is afgekoeld de frosting erover. Garneer naar smaak nog met wat noten en sinaasappelschil.
    Karottenkuchen
  • Enjoy!

Ik heb geen bakproteïne. Wat nu?

Gebruik in plaats daarvan 250 gram speltmeel en 2 extra theelepels bakpoeder. De perfecte vervanging voor bakproteïne.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started