Carpaccio van rode biet

Met geroosterde noten en een fruitige dressing

Recept voor carpaccio van rode biet
Doel muscle_building
Totale tijd 15 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 487
Eiwitten 21 g
Vetten 32 g
KOOLHYDRATEN 26 g
Ingredients …

1 Person

Je boodschappenlijstje

1.
Voor het brood:
25 g Protein bread
Protein bread
Protein bread
Misschien wel het allerlekkerste brood.
3.9/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)
25 g water, lauwwarm

2.
Voor de carpaccio:
200 g rode biet, voorgekookt
20 g rucola
5 g walnoten
5 g hazelnoten
10 g cocktailtomaten
30 g feta

3.
Voor de dressing:
1 el olijfolie
1 el citroensap
0.5 tl Dijonmosterd
1 tl honing (of agavesiroop)
peper, zout

Carpaccio van rode biet

Met geroosterde noten en een fruitige dressing

Door: Anne-Sophie Hoffman
Wat wij het liefst op ons bord zien? Een kleurrijk, voedzaam en gezond gerecht – en bij deze carpaccio van rode biet zeggen we: “Vaarwel saai vlees, hallo roodpaarse bietjes!”. We hebben dit klassieke voorgerecht een upgrade gegeven en serveren de dungesneden biet met wat kruidige feta en knapperige rucola, en ronden het geheel af met een fruitig-frisse dressing. Wat mag er niet ontbreken? Een stuk van ons glutenvrije eiwitbrood. Zo maak je van de beroemde klassieker een voedzaam en eiwitrijk gerecht dat je ondersteunt bij je fitnessdoelen.

Preparation

  • Ingredients:
    25 g Protein bread, 25 ml water
    Maak het Protein Bread klaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Ingredients:
    200 g rode biet
    Snijd de voorgekookte bietjes in dunne plakjes.
  • Ingredients:
    20 g rucola
    Was en droog de rucola.
  • Ingredients:
    5 g walnoten, 5 g hazelnoten
    Rooster de walnoten en hazelnoten in een pan op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak de noten klein.
  • Ingredients:
    10 g cocktailtomaten
    Snijd de cocktailtomaten in vieren.
  • Ingredients:
    1 el olijfolie, 1 el citroensap, 0,5 tl , 1 tl honing, peper, zout
    Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en pureer met een (staaf)mixer tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de helft van de dressing met de rucola.
  • Ingredients:
    30 g feta
    Vorm op een bord een cirkel van de dunne plakjes biet. Verdeel in het midden de rucola erover. Besprenkel de carpaccio van rode biet met de dressing. Verkruimel de feta met je handen en verdeel over de carpaccio. Bestrooi het geheel met de geroosterde noten.
  • Serveer de bietencarpaccio met vers gebakken eiwitbrood.
  • Eet smakelijk!

Variaties op het thema 'carpaccio van rode biet'

Als je niet zo van feta houdt, vervang de feta dan door Parmezaanse kaas of maak de bietencarpaccio met geitenkaas. Voor een veganistische carpaccio kun je de kaas ook vervangen door veganistische feta of gerookte tofu. En serveer met een paar sneetjes Vegan Protein Bread als bijgerecht.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love