Caesarsalade met zalm

Met een romige dressing & zachtgekookte eieren

goal Shape
Total time 45 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 500
Protein 43 g
Fat 31 g
KH 9 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

2 zalmfilets (ongeveer 115 g)
1 beetje versgemalen zwarte peper
1 snufje zout
1 krop romainesla, de bladeren gescheiden
1 sneetje Protein bread
Protein bread
Protein bread
Misschien wel het allerlekkerste brood.
3.9/5
€ 6,99
230 g
(€ 30,39/1 kg)
0.5 el olijfolie
2 eieren (medium)
10 g Parmezaanse kaas, geraspt

1.
VOOR DE DRESSING:
100 g Griekse yoghurt (0% vet)
2 el mayonaise (light)
2 ansjovis
1 citroen, uitgeperst
1 teentje knoflook, geplet
1 tl Dijonmosterd
Een beetje water

Caesarsalade met zalm

Met een romige dressing & zachtgekookte eieren

By: Izy Hossack
Caesar Salad maar dan anders. Vandaag gaan we voor een warme caesarsalade met zalm, zachtgekookte eieren, parmezaanse kaas en croutons gemaakt van Protein Bread. Met een zelfgemaakte eiwitrijke, vetarme caesardressing met ansjovis en Griekse yoghurt.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven) of 170 graden (elektrische oven).
  • Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met een snufje zout en zwarte peper. Bak ongeveer 12-15 minuten tot de zalm door en door gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Haal de zalmfilets dan uit de ovenschaal en zet apart om af te koelen. Verwijder het vel en snijd de zalm in kleine stukjes.
  • Zet de oven op 230 graden (heteluchtoven) of 250 graden (elektrische oven) en veeg de bakplaat droog als die nat is. Snijd het Protein Bread in kleine stukjes en meng ze op de bakplaat met de olie. Bak 3-5 minuten tot de stukjes brood goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet apart.
  • Breng een steelpan met water aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat de eieren er zachtjes in zakken en kook ze 6 minuten. Haal de eieren uit het water en doe ze dan meteen in een kom met koud water. Pel de eieren.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender (of in een hoge kom met een staafmixer) tot een glad mengsel, en voeg eventueel nog een beetje water toe om er een schenkbare dressing van te maken.
  • Meng de dressing door de sla en schep de sla vervolgens op een saladeschaal. Versnipper de zalm en verdeel samen met de croutons en Parmezaanse kaas over de salade. Snijd de eieren in tweeën en verdeel ze ook over de salade.
  • Enjoy!

Onze tip: toch kip

Als je de caesarsalade liever met kipfilet maakt, vervang de zalm dan door twee gekookte kipfilets, in dunne plakjes gesneden.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started