Burritobowl met gegrilde garnalen

Met eiwitrijke rijst, guacamole en tomatensalsa

Burritobowl met gegrilde garnalen
Doel healthy_eating
Totale tijd 30 mins
Moeilijkheid Medium
Voedingswaarden (per portie)
kcal 603
Eiwitten 46 g
Vetten 18 g
KOOLHYDRATEN 68 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

150 g droge kikkererwtenrijst met een hoog eiwitgehalte of afgespoelde quinoa

1.
GARNALEN:
180 g reuzengarnalen (rauw)
0.5 tl gerookte paprika
0.25 tl chilipoeder
0.25 tl gemalen komijn
1 tl Kokosolie
Kokosolie
Kokosolie
Allrounder voor keuken & lichaam
4.8/5
€ 6,99
320 g bokaal
(€ 21,84/1 kg)

2.
SALSA & GUACAMOLE:
1 limoen, uitgeperst
250 g tomaten, in blokjes gesneden
0.5 rode ui, fijngehakt
2 el fijngehakte koriander
1 middelgrote avocado (het vruchtvlees)
1 snufje zout

3.
ANDERE TOPPINGS:
1 grote handvol gemengde sla
1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt

Burritobowl met gegrilde garnalen

Met eiwitrijke rijst, guacamole en tomatensalsa

Deze tropische temperaturen vragen om een fris en pittig diner waar je tot laat op de avond van kunt genieten. Wat dacht je van een burritowbowl met gegrilde garnalen, tomatensalsa en guacamole, geserveerd met eiwitrijke ‘rijst’ gemaakt van kikkererwten? Mmmmm! Als je geen kikkererwtenrijst kunt krijgen, kun je ook gewoon quinoa gebruiken. Voor een beetje variatie kun je het kruidenmengsel ook gebruiken om stukken witvis, tofu of kipfilet te marineren, die je op dezelfde manier kunt grillen als de garnalen.  

Preparation

  • Kook de kikkererwtenrijst of quinoa in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Meng in een kom de garnalen met de kruiden en de kokosolie. Rijg de garnalen vervolgens aan een spies en gril ze in een grillpan of zware koekenpan op hoog vuur (je kunt ze ook op de barbecue doen) tot ze door en door gaar, mooi roze en licht verkoold zijn. Haal de spiesjes dan van het vuur en zet apart.
  • Meng voor de salsa in een kleine kom de helft van het limoensap met de tomaten, ui en koriander. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Schep het vruchtvlees van de avocado in een kom en voeg het resterende limoensap en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar en roer er 1 eetlepel van de tomatensalsa door.
  • Verdeel de gekookte kikkererwtenrijst over twee kommen. Haal de gegrilde garnalen van de spiesjes en verdeel ze samen met de tomatensalsa, guacamole, gemengde sla en zwarte bonen over de rijst. Serveer de burritobowl naar smaak nog met een beetje hot sauce en wat verse koriander.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Als je geen kikkererwtenrijst of quinoa kunt krijgen, kun je in plaats daarvan ook dezelfde hoeveelheid droge zilvervliesrijst gebruiken, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ook kun je een combinatie van zilvervliesrijst en gebakken bloemkool gebruiken, zoals we deden voor dit recept.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love