Boerenkoolpesto met Protein Pasta

Vitaminerijk pastagerecht voor de winter

Pasta met boerenkoolpesto
goal Muscle Building
Total time 20 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 504
Protein 53 g
Fat 17 g
KH 28 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

200 g Protein Pasta
Protein Pasta
Protein Pasta
Superlekkere lower carb* pasta.
4.2/5
€ 4,99
250g
(€ 2,00/100 g)
100 g boerenkool
25 g verse peterselie
10 g walnoten
1 teentje knoflook
1 beetje citroensap
20 ml olijfolie
20 ml water
peper en zout
Optionele topping: veganistische Parmezaanse kaas

Boerenkoolpesto met Protein Pasta

Vitaminerijk pastagerecht voor de winter

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Zelf pesto maken heeft alleen maar voordelen. Je weet precies wat erin zit, je kunt zelf het vetgehalte bepalen en groenten uitkiezen die dit seizoen bijzonder smaakvol zijn. Voor je smaakpapillen is deze boerenkoolpesto een heerlijke afwisseling op de klassieke pesto’s. En met de lokale superfood boerenkool doe je ook iets goeds voor je lichaam!

Preparation

  • Zet een pan water voor de pasta op.
  • Was vervolgens de boerenkool en verwijder de blaadjes van de stelen. Schil de knoflook.
  • Doe de boerenkool, peterselie, walnoten, knoflook en een beetje zout in de keukenmachine en meng op een hoge stand tot een pasta. Of pureer met een staafmixer.
  • Voeg dan langzaam de olijfolie en het water toe en meng op een lage stand tot het de gewenste consistentie heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg zodra het water kookt een beetje zout en de pasta toe. Laat 7 minuten koken.
  • Bewaar een beetje pastawater en zet apart. Giet af als de pasta beetgaar is.
  • Voeg vervolgens de boerenkoolpesto toe aan de lege pan en verdun met een scheutje pastawater.
  • Voeg de pasta toe en meng tot de pesto goed over de pasta is verdeeld.
  • Serveer de pasta met boerenkoolpesto en bestrooi naar smaak met wat vegan Parmezaanse kaas.
  • Enjoy!

Onze tip

Boerenkool is ontzettend gezond, maar afhankelijk van het seizoen kun je natuurlijk ook andere groenten gebruiken. Deze boerenkoolpesto smaakt ook heerlijk met bladspinazie, basilicum, rucola of wortelgroen.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started