Bloemkoolnacho’s

Smaakvol eenpansgerecht

Een dienblad met bloemkoolnacho's, een bakje tomatensalsa en een glaasje korianderdressing
goal Shape
Total time 60 mins
Schwierigkeit Medium
Nutritional value (per portion)
Kcal 442
Protein 33 g
Fat 20 g
KH 29 g
Ingredients …

2 Persons

Deine Einkaufsliste

1 middelgrote bloemkool
1 el olijfolie
1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt
1 kipfilet, in hapklare stukken
30 g cheddarkaas, geraspt
3 el Griekse yoghurt
1 radijs, in dunne plakjes
1 jalapeñopeper, in dunne plakjes

1.
VOOR DE SALSA:
1 sjalotje
250 g cherrytomaatjes, fijngesneden
15 g koriander, fijngehakt
0.5 limoen (het sap)
Een beetje hot sauce, naar smaak

2.
VOOR DE KORIANDER-CASHEWNOTENDRESSING:
1 el Pindakaas
Pindakaas
Pindakaas
De lekkere proteïnesnack
4.5/5
4.9900
250 g pot
()
20 g koriander (koriander)
1 teentje knoflook
2 el water
1 el citroensap

Bloemkoolnacho’s

Smaakvol eenpansgerecht

By: Izy Hossack
Met dit eenvoudige recept voor bloemkoolnacho’s maak je iedereen blij. Als toppings voor het eenpansgerecht gebruiken we pulled chicken, zwarte bonen en cheddar, even verwarmd tot de kaas mooi goudbruin van kleur is. Daarna voegen we een frisse garnering op basis van yoghurt, salsa en een heerlijke koriander-cashewnotendressing toe.

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) of 200 graden (elektrische oven). Bestrijk een grote bakplaat met de helft van de olijfolie.
  • Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met een snufje zout en bak de bloemkoolroosjes in 35-45 minuten goudbruin, draai ze halverwege om.
  • Meng voor de salsa de sjalot, cherrytomaatjes, koriander en limoensap in een middelgrote kom door elkaar en breng op smaak met zout en een beetje hot sauce.
  • Maak vervolgens de dressing: meng de Just Nuts-notenpasta, koriander, knoflook, water en citroensap met een snufje zout tot een glad mengsel.
  • Garneer de geroosterde bloemkoolroosjes met de zwarte bonen, pulled chicken en cheddar. Zet weer in de oven tot de kaas gesmolten is - ongeveer 5 minuten. Haal uit de oven en garneer met de salsa, dressing, yoghurt, radijs en jalapeñopeper en serveer.
  • Enjoy!

Onze tip

Ben jij gek op bloemkool en altijd op zoek naar creatieve manieren om met bloemkool een smaakvol diner te maken, probeer dan ook eens dit recept voor veganistische bloemkoolsteaks. Heerlijk knapperig en sappig!
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started