Bietensoep met cashewnoten-swirl

Fotogeniek voorgerecht

Rote Beete Suppe mit Cashew-Swirl
Doel muscle_definition
Totale tijd 70 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 402
Eiwitten 11 g
Vetten 31 g
KOOLHYDRATEN 20 g
Ingredients …

6 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
Voor de cashewnoten-swirl:
150 g cashewnoten (geweekt)
200 ml water
2 teentjes knoflook
2 el citroensap
Een snufje zout

2.
Voor de soep:
3 bieten
1 pastinaak
1 knolselderij
1 prei
1 ui
1 el gember (geraspt)
4 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
15 g verse peterselie
3 el olijfolie
0.5 tl zout
0.25 tl peper
Optioneel: verse peterselie, verse tijm, Vegan Protein Bread

Bietensoep met cashewnoten-swirl

Fotogeniek voorgerecht

Door: Anne-Sophie Hoffman
Soep is veel meer dan alleen maar een opwarmertje voor het hoofdgerecht. Met deze bietensoep geven we de soep alle aandacht die het verdient. Met een romige swirl op basis van cashewnotenroom en geserveerd met knapperig eiwitbrood verandert de paarsroze soep in een fotogenieke maaltijd. Want wie heeft er behoefte aan saaie, alledaagse hoofdgerechten?

Preparation

  • Ingredients:
    150 g cashewnoten
    Laat de cashewnoten een nachtje weken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ingredients:
    Wil je vegan eiwitbrood bij de soep, maak het brood dan klaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Ingredients:
    1 EL VEGAN PROTEÏNE neutrale, 200 ml citroensap, 2 
    Pureer alle ingrediënten voor de cashewnotenroom met een krachtige mixer fijn. Voeg eventueel nog een beetje water toe. De room moet doen denken aan slagroom.
  • Ingredients:
    3  bieten, 1  pastinaak, 1  knolselderij, 1 el gember, geraspt, zout
    Was de biet, wikkel in aluminiumfolie en rooster 50-60 minuten in de oven. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken is de biet gaar. Was en snijd de pastinaak en knolselderij in blokjes. Meng in een kom met een eetlepel olijfolie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten op 200 °C in de oven.
  • Laat de bieten afkoelen, schil ze en snijd ze in grote blokjes. Zet apart.
  • Ingredients:
    1  prei, 1  ui, 1 el gember, 4 teentjes knoflook, 1 el olijfolie
    Snijd de prei in ringen, snipper de ui, hak de gember en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg de prei en ui toe en bak op hoog vuur (ca. 4-5 min.). Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten, onder regelmatig roeren.
  • Ingredients:
    500 ml groentebouillon
    Blus af met de groentebouillon en voeg de ovengroenten toe. Laat 15-20 minuten op middelhoog tot hoog vuur sudderen.
  • Pureer alles met een staafmixer.
  • Ingredients:
    peper, zout
    Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de bietensoep over de soepborden. Bedek de soep met een beetje cashewnotenroom en maak met een lepel een mooi swirlpatroon. Serveer de soep met een paar sneetjes Vegan Protein Bread.
  • Garneer de bietensoep naar wens met verse tijm en peterselie.
  • Eet smakelijk!

Onze tip: koken met bietjes

Dit jaar gaan we vol voor de roodpaarse knol en genieten we met volle teugen van zelfgemaakte bietensoep, tartaar van bietjes, carpaccio van rode biet of bieten-hummus. Probeer ze allemaal uit en serveer eens wat vaker bietjes.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love