Beefburgers met aubergine

Supersappige zelfgemaakte hamburgers

Twee beefburgers met aubergine op een bord
Doel muscle_building
Totale tijd 90 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 430
Eiwitten 41 g
Vetten 10.5 g
KOOLHYDRATEN 39 g
Ingredients …

4 Persons

Je boodschappenlijstje

1.
VOOR DE BROODJES:
0.75 tl instant gist
80 ml warm water
115 g volkoren speltmeel
50 g Protein Pancakes
Protein Pancakes
Protein Pancakes
Het lekkerste proteïnerijk ontbijt.
3.7/5
€ 9,99
320 g
(€ 31,22/1 kg)
0.25 tl fijn tafelzout
1 ei (het eigeel)

2.
VOOR DE BURGERS:
0.5 el olijfolie
1 aubergine
250 g mager rundergehakt
30 g Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
Whey Protein Neutraal
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 29,99
750 g blik
(€ 39,99/1kg)
25 g droog paneermeel
0.5 tl Worcestershiresaus

3.
VOOR DE CHUTNEY:
1 sjalotje
1 blik (400 g) tomaten in blokjes
1 el honing (vloeibaar)
2 el rode wijnazijn

4.
OM TE SERVEREN:
2 el mayonaise (light)
1 el srirachasaus
1 krop little gem sla, kleingesneden

Beefburgers met aubergine

Supersappige zelfgemaakte hamburgers

Deze hamburgers van rundvlees en aubergine zijn heerlijk smaakvol en sappig. De combinatie van mager rundergehakt en gepureerde aubergine zorgt ervoor dat de burgers meer vocht vasthouden en daardoor extra mals zijn. En het Whey Protein-eiwitpoeder zorgt voor een hoger eiwitgehalte. Geserveerd met zelfgemaakte burgerbroodjes, een snelle tomatenchutney en een lekker pittige sriracha-mayonaise.

Preparation

  • Voor de broodjes: meng in een middelgrote kom de instant gist en het water. Voeg de bloem, de pannenkoekenmix en het zout toe, en roer tot een ruw deeg. Draai de inhoud van de kom om op een schoon werkoppervlak en kneed het deeg ongeveer 5 minuten, bestuif indien nodig met een beetje extra bloem zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Doe het deeg dan weer in de kom, besprenkel met een beetje olie en draai om. Dek de kom met een schone, vochtige theedoek af en laat 30 minuten op een warme plek staan.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 4 ballen. Leg de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 30 minuten op een warme plaats staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden (heteluchtoven) of 180 graden (elektrische oven). Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin.
  • Voor de hamburgers: verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de aubergineblokjes toe en roer. Breng op smaak met een snufje zout, dek af met een deksel en bak ongeveer 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Doe de aubergine vervolgens in een grote kom, prak met een vork en laat afkoelen. Meng het rundergehakt, de Whey Protein, het paneermeel en de Worcestershiresaus erdoor. Meng met je handen alles door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in vieren en druk ze plat om er burgers van te vormen. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai ze dan om en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Voor de chutney: meng het sjalotje, de tomaat, honing en azijn in een kleine pan. Kook op laag vuur, onder af en toe roeren, tot de saus voor ongeveer de helft is ingekookt.
  • Serveren: meng de mayonaise en sriracha in een kleine kom. Snijd de broodjes doormidden en vul ze met de sla, een burger, wat srirachamayonaise en tomatenchutney.
  • Eet smakelijk!

Onze tip

Een nog snellere manier om zelf burgerbroodjes te maken, is met onze Protein Bread-broodmix. Meng het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verdeel het in 4 ballen en bak de broodjes in slechts 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

More recipes you will love