Aardbeienkwarktaart

Suikervrij snoepen

Aardbeientaart recept
goal Shape
Total time 30 mins
Schwierigkeit Easy
Nutritional value (per portion)
Kcal 138
Protein 12 g
Fat 5 g
KH 10 g
Ingredients …

1 Persons

Deine Einkaufsliste

Er gaan 12 punten uit de taart. 1 punt bevat 138 kcal en 12 gram eiwit.
500 g magere kwark
150 g Griekse yoghurt
2 el Wit chiazaad
Wit chiazaad
Wit chiazaad
Het fitness superfood.
4.7/5
€ 9,99
250 g
(€ 4,00/100g)
Een beetje stevia voor de zoete smaak
3 eieren
5 el water
0.5 tl vanille-extract
100 g speltmeel
1 tl bakpoeder
40 g Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
Whey Protein Vanille
De hoogste kwaliteit eiwit uit weidemelk van grasgevoerde koeien.
4.6/5
€ 32,99
750 g
(€ 43,99/1kg)
500 g aardbeien
1 handvol pistachenoten, ongezouten

Aardbeienkwarktaart

Suikervrij snoepen

Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Zomer is aardbeientijd. En dan mag een heerlijk frisse aardbeienkwarktaart natuurlijk niet ontbreken. We hebben voor de koekjesbodem en kwarkroom gekozen voor een suikervrije variant. Zo kun je met een gerust hart smullen van deze taart. Je beachbody staat ook te trappelen!

Preparation

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe voor de kwarkroom de magere kwark met de yoghurt en het chiazaad in een kom en roer goed door. Naar wens eventueel wat stevia toevoegen voor een extra zoete smaak. Zet vervolgens in de koelkast.
  • Splits de eieren. Klop het eiwit op.
  • Meng in een andere, grote schaal het eigeel, water en vanille-extract tot een schuimig geheel.
  • Doe het meel, de bakpoeder en de Whey Protein in de grote schaal en meng alles goed door elkaar.
  • Roer nu het opgeklopte eiwit voorzichtig door het deeg. Doe dan het deeg in de ingevette springvorm. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  • Zodra het deeg een beetje is afgekoeld haal je het uit de vorm en smeer je de kwarkroom erop.
  • Snijd de aardbeien doormidden en beleg de hele taart ermee.
  • Je kunt eventueel nog wat fijngehakte pistachenoten over de taart strooien.
  • Enjoy!

Wat kan ik in plaats van speltmeel gebruiken?

Amandelmeel of kokosmeel zijn ook geschikt. Maar let op: omdat deze soorten meel meer vocht opnemen, moet je ook meer water toevoegen. Je kunt het beste - in ieder geval voor de wat grotere baksels - niet al het meel vervangen door het alternatief. Dan wordt het deeg te kruimelig.
Free Body Check

Want to improve your nutrition? Our Body Check will help!

  • Personal BMI Calculation
  • Helpful nutrition advice
  • Products to help hit your goal
Get started