Recept voor aardappelsalade

De gezonde variant, zonder mayo

Aardappelsalade
Doel shape
Totale tijd 25 mins
Moeilijkheid Easy
Voedingswaarden (per portie)
kcal 444
Eiwitten 11 g
Vetten 26 g
KOOLHYDRATEN 37 g
Ingredients …

2 Persons

Je boodschappenlijstje

Het recept is genoeg voor 2 grote porties. 1 portie bevat 444 kcal en 11 gram eiwit.
1.
Voor de salade:
400 g aardappelen, vastkokend
6 radijsjes
1 rode ui
1 bosje peterselie
1 bosje dille

2.
Voor de dressing:
50 ml olijfolie
2 tl mosterd (zoet)
2 el appelazijn
zout, peper

Recept voor aardappelsalade

De gezonde variant, zonder mayo

Door:
Receptontwikkelaar & Content Editor
Candy is ecotrofoloog en verantwoordelijk voor alle recepten in ons magazine. Dankzij haar expertise en ervaring weet ze precies hoe ze gerechten moet bedenken die zowel lekker als gezond zijn.
Dit weekend staat er een gezellige barbecue op het programma. Je bent alleen nog op zoek naar een lekkere salade om mee te nemen? Geen probleem, wij helpen je! Met dit recept voor aardappelsalade zonder mayonaise kan er niets misgaan. Voorzie je gerechten van een flinke portie proteïne met onze Protein Flakes.

Preparation

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen.
  • Snijd de aardappelen in hapklare stukjes. Snijd de radijsjes en uien fijn, hak de kruiden fijn. Doe alles in een grote kom.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing. Giet over de salade en meng erdoor.
  • Rooster de Protein Flakes in een pan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Strooi ze over de aardappelsalade.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de aardappelsalade voor het serveren op een koele plaats.
  • Eet smakelijk!

Welke aardappelen gaan er door een aardappelsalade?

Vastkokende aardappelen zijn het beste voor een aardappelsalade. Ze behouden hun vorm als je ze mengt en worden niet papperig.
Jouw Body Check

Wilt u uw voeding verbeteren? Onze Body Check zal helpen!

  • Persoonlijke BMI-berekening
  • Handige voedingstips
  • De juiste producten om jouw doel te bereiken
Nu beginnen

Commentaren