een exotisch multitalent.
Geen keukenprins of prinses? No worries. Met kokosolie geef je koude en warme gerechten een exotische touch. Geen olijfolie die onze allrounder kan verslaan. Laurinezuur zorgt voor hittestabiliteit, waardoor er geen ongezonde transvetten ontstaan. Zelfs niet bij de heetste temperaturen. MTC'c (middellange keten vetzuren) leveren je meteen energie in plaats van een futloos gevoel. Goed om te weten: biologische kokosolie doet ook wonder voor huid en haar.
- Ideaal voor koude & warme gerechten
- Rijk aan laurinevetzuren en middellange keten triglyceriden
- Hittebestendig met rookpunt boven 200°C
onze beste waarden.
MCT
Laurinevetzuren
Hittebestendig

Met de hand geoogst. Koudgeperst. 100% bio.

De kokosnoten voor onze olie worden uitsluitend met de hand geoogst door kleine boeren op de Filipijnen. Zij selecteren en plukken de rijpe kokosnoten met behulp van touwen en bamboestokken. Daarna wordt het kokosvlees er met de hand uit gehaald, geraspt, onder milde temperaturen gedroogd en koud geperst. Zo ontstaat onze hoogwaardige biologische kokosolie in rauwkostkwaliteit.
een steentje bijdragen.

Wie een product koopt, wil graag de beste kwaliteit en maximaal gezondheidsvoordeel. Logisch! Onze biologische kokosolie voldoen met gemak aan deze eisen. In harmonie zijn met mens en natuur is voor ons erg belangrijk.
Vaak zijn de economische en sociale omstandigheden in een productieland moeilijk. Daarnaast leven kokosnootboeren vaak in armoede. Om de winst te verhogen en de lage prijzen te kunnen behouden, worden vaak pesticiden gebruikt. Dit willen wij uiteraard niet stimuleren. Daarom kiezen wij voor ecologisch gekweekte en eerlijk verkochte kokosnoten. Een perfecte prijs-kwaliteitverhouding voor alle betrokkenen.

perfectie. van Binnen en van buiten.

- Ideaal voor de koude & warme keuken.
- Rijk aan hoogwaardige vetzuren
- Hittebestendig met rookpunt boven 200°C
- Duurzaam verzadigingseffect
- Met de hand geoogst
- Eerlijk gehandeld
- Ideaal voor koude & warme gerechten.
- Rijk aan hoogwaardige vetzuren
- Hittebestendig met rookpunt boven 200°C
- Met de hand geoogst
- Eerlijk gehandeld
100% ongeraffineerde kokosolie/-vet kbA*
*uit gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 3683 kJ / 896 kcal |
Vet | 99 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 93 g |
Koolhydraten | <0,1 g |
waarvan suiker | <0,1 g |
Voedingsvezels | <0,1 g |
Eiwit | <0,1 g |
Zout | <0,025 g |
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Kokosolie kan je erg spaarzaam gebruiken, 1 tl of een mespuntje is al voldoende. Kokosolie begint bij ongeveer 28°C te smelten en kan voor het bakken en braden op kamertemperatuur bewaard worden. Daardoor behoudt de kokosolie een smeerbare tot vloeibare consistentie en kan je de olie erg gemakkelijk doseren. Tijdens het bakken blijft de biologische kokosolie tot 200°C stabiel. Als je de kokosolie verhit tot boven 200°C, dan kan dit de kwaliteit van de olie negatief beïnvloeden. Dit kun je beter vermijden dus.
In tegenstelling tot gebruikelijke oliën zorgt kokosolie voor een bijzondere, exotische touch in je gerecht. De kokosolie is een veelzijdige olie die rijk is aan voedingsstoffen. Je kan de olie niet alleen gebruiken om te bakken en braden, maar ook in verse salades. De olie is ook een perfect alternatief voor boter en margarine op brood.
- 's Morgens
- 's Avonds
Veelgestelde Vragen
We verwerken niet alleen uitstekende ecologische grondstoffen, maar we hechten ook veel belang aan zorgvuldig werk en een besparende verwerking. En dit van de oogst tot de verpakking. Daarvoor werken we samen met ervaren kokosnootboeren en opgeleide teelthelpers. Met een speciale techniek telen ze de rijpe kokosnoten en verwerken ze die binnen het eerste uur na de oogst met de hand verder. Dit garandeert maximale versheid. De foodspring kokosolie is natief, koudgeperst, ongeraffineerd, ongebleekt en niet ontgeurd. Zo blinkt deze uit door de fijnste kwaliteit in biorauwkost en een hoog laurinezuurgehalte. Om de hoge kwaliteit te verzekeren, is onze kokosolie voorzien van het EU-bio-keurmerk.
Kokosolie is door zijn aromatische smaak en geur uitstekend geschikt om verschillende gerechten te bakken. Door het hoge rookpunt is er bovendien een stabiele verbinding van de kokosolie mogelijk zonder voortijdige oxidatie.
Laurinezuur is voor ons lichaam een echte energieverbruiker en een kracht voor de cellen. Voor de bescherming van het lipidemembraan is voldoende laurinezuur bovendien belangrijk. Zo wordt het immuunsysteem ondersteund.
Kokosolie in gecertificeerde biokwaliteit betekent een erg milieuvriendelijke productie volgens de strengste ecologische richtlijnen. De kokosnoten worden fair met de hand geoogst en verwerkt. Bovendien mogen ze niet met toevoegingen verwerkt worden.
Wij nemen eerlijke handel serieus. Daarom werken we met zorgvuldig uitgekozen partners samen. Onze kleine boeren werken volgens de strenge ecologische richtlijnen en gaan verantwoordelijk om met natuurlijke grondstoffen. Omdat de kwaliteit van de foodspring kokosolie duidelijk gebaseerd is op zorgvuldige handarbeid, worden er voor de kokosplantages altijd lokale bewoners opgeleid tot oogsthelpers en in dienst genomen voor het werk op de plantages. Zo profiteren ze economisch en sociaal van de productie van de foodspring kokosolie.
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/PeskyMonkey
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/RoiJoy
- Afbeelding op deze pagina: ©istock/iSailorr, ©istock/amnachphoto