Sorteer op
  resultaten

Voor wie zijn recepten om af te vallen geschikt?

Voeding is afhankelijk van individu tot individu: iedereen verwerkt voedingsstoffen op een andere manier. Hoe dan ook functioneren de basisprincipes van gezonde voeding universeel bij elke mens. Daarom hebben we fitnessrecepten voor verschillende voedingsconcepten samengesteld, laat je inspireren en verrijk je voedingspatroon!

Fitness recepten om af te vallen

Het geheim van afvallen is een dagelijks calorietekort. Fitness-recepten om af te vallen moeten je langdurig tevreden stellen en tegelijk caloriearm en rijk aan voedinsstoffen zijn. Dit lijkt op het eerste zicht tegenstrijdig, maar kan eenvoudig gedaan worden met een slimme selectie van ingrediënten.

Dankzij hun hoogwaardige samenstelling van voedingsstoffen, helpen onze recepten je om af te vallen en je spieren mooi tevoorschijn te laten komen. Hoe dan ook vereist de weg naar je droomfiguur toewijding en discipline. De foodspring fitness recepten maken deze weg makkelijk en aangenaam.

Fitness recepten voor spieropbouw

Spieropbouw is pure luxe voor ons lichaam. Dit wil zeggen dat het een calorie-overschot en voldoende proteïne nodig heeft om spieren op te bouwen. Dit is precies waar onze fitness recepten voor zijn ontwikkeld. Ze kenmerken zich door voedingsmiddelen met veel proteïne en een hoge caloriedichtheid.

Aangezien de meeste sporters niet de mogelijkheid hebben om frequent genoeg te eten, helpen slim doordachte spieropbouwende recepten om je trainingsdoel sneller te bereiekn. Onze spieropbouwende recepten zijn ontwikkeld om je training op de best mogelijke manier te ondersteunen.

Voordelen van fitness recepten

De basis voor een fitte levensstijl ligt in een gezond en bewust voedingspatroon. Dit betekent niet dat snoepen uit den boze is en je alleen groen spul met magere kwark en droge kippenborst mag eten. In tegendeel: fitness recepten verenigen lekkere en gezonde voedingsmiddelen met elkaar en bieden veel afwisseling op je bord.

Hoewel levens- en voedingsconcepten verschillende dingen zijn, kunnen ze beiden ongezond of fit en gezond beleefd worden. Naargelang je levensstijl en trainingsdoel kan je specifieke voedingspatronen en recepten volgen

Fitness recepten voor snacks en shakes

Wie wil afvallen mag geen calorieën drinken, en wie wil bijkomen mag dit wel? Dit is absoluut niet waar! Of het nu gaat om een voedzaam tussendoortje, een extra portie proteïne tussen je workouts of als extra kick in een smoothie - shakes zijn verrassend veelzijdig in gebruik.

Ook atleten ondervinden vaak honger of zin naar zoet tussen de maaltijden door. Op dat moment komt een gezonde snack of shake dan ook als geroepen. Onze foodspring fitness recepten zijn een bron aan inspiratie voor veelzijdige snacks & shake recepten. Inspireer jezelf en geniet!

De basisprincipes van fitness recepten

Hier zijn de 3 eenvoudige principes voor onze fitness recepten:

3 algemene principes voor fitness recepten

  • Groenten winnen. Minstens 1 fitness recept per dag moet uit lekker veel groenten bestaan.
  • Fruit in kleine hoeveelheden is een vast bestanddeel van zoete desserts. Zeg vaarwel tegen industriële suikers!
  • Elk gerecht bevat koolhydraten, hoogwaardige vetten en voedzame proteïne.