eiwitrijke Recepten

Eiwitten zijn de nummer 1 brandstof voor je spieren. Daarom is het zo belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat je bij het opbouwen van je spieren voldoende eiwitten binnenkrijgt. Onze eiwitrijke recepten zijn bedacht met dit in ons achterhoofd. Ze zijn uniek en hebben altijd als doel het beste uit jouw training te halen. De recepten zitten vol variatie en zijn makkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Zodat je ook op stressvolle dagen altijd het juiste recept kunt vinden. Van zoete snacks tot stevige lunchrecepten en snelle shake-recepten: voor elke smaak wat wils. Probeer het nu uit en voeg variatie toe aan je fitness dieet. Deze recepten zorgen, voor en na de training, voor succes in je spieropbouwende training.


Eiwitrijke recepten avondeten

Je hebt druk getraind na je werk en nu wil je je spieren voorzien van een beetje brandstof? Dan is een eiwitrijk diner precies wat je nodig hebt. Hoogwaardige eiwitbronnen, veel verse groenten en complexe koolhydraten maken van deze gerechten de ideale maaltijd voor na de training.

Eiwitrijke recepten voor afvallen – werkt dat?


In principe geldt het volgende voor gewichtsverlies: je hebt een matig en gezond calorietekort nodig. Je kunt dit bereiken door het juiste voedsel te eten. Dus zowel het besparen van calorieën als meer beweging.

Hoe kan een eiwitrijk dieet je succes beïnvloeden?

Omdat eiwitten over het algemeen langer verzadigen en minder calorieën bevatten dan koolhydraten, hoef je niet te verhongeren ondanks het tekort aan calorieën. Door de tragere verwerking van eiwitten in het lichaam blijft de stofwisseling langer actief en worden er meer calorieën verbrand tijdens de spijsvertering.

Omdat het lichaam zijn energiebehoefte met een lage calorie-inname dekt door het afbreken van de lichaamseigen stof, gebruikt het lichaam graag spiercellen als energiebron. Door een verhoogde eiwitvoorziening kun je deze spierafbraak tegengaan. Ook is de kans op een jojo-effect kleiner dan bij vergelijkbare dieetmethodes, aldus voedingsdeskundigen.

High Protein Recepten: Protein Pancakes etc.

Ontbijtklassiekers als pannenkoeken, muesli of bowls laten zich in een handomdraai tot een eiwitrijke recept omdopen. Alles wat je nodig hebt is proteïnepoeder naar keuze of onze kwalitatieve proteïne producten. Zo weet je zeker dat je een extra portie proteïne binnenkrijgt.