zacht én knapperig. de perfecte Kokossnack.
Boordevol waardevolle vetzuren, belangrijke vezels en gewoonweg tropisch lekker. Heb je zelf weleens geprobeerd een kokosnoot te kraken? Dat doen wij gelukkig voor je. Van de beste kokosnoten raspen wij fijne snippers en de Coconut Chips gaan regelrecht, zonder toegevoegde suikers, in het zakje. Alleen het allerbeste voor jou, puur kokosgenot. Voor in je porridge of uit het vuistje.
- Verse kokosrasp
- Rijk aan hoogwaardige vetzuren
- Perfecte rauwkost snack


Zo rijk. zo bio. zo lekker.
Gereipt onder de zon. Sappig en vers. En rijk aan voedingsstoffen. Onze kokosnoten brengen het beste kokosvlees, dat wij vervolgens weer verwerken tot onze Coconut Chips. Zo goed zelfs, dat we de schil er aan laten zitten. En daarmee bieden we nog meer hoogwaardige vetzuren en vezels. Uiteraard in de beste bio- en rauwkost kwaliteit.
Für die Hosentasche. Oder die Gym Bag. Coco 2 go.


1 ingrediënt. zo veel mogelijkheden.

Protein-Kokos-Milchreis

Kokos-Curry-Suppe mit Kichererbsen

Schoko-Kokos-Tassenkuchen

Protein-Porridge mit Kokos
Proteïne-kokos-melkrijst
Kokos-curry-soep
Choco-kokos-minitaart
Protein-Porridge met kokos
Zoet of hartig? Je hoeft niet te kiezen. Onze Coconut Chips kun je zo uit de hand snacken, over je porridge of muesli strooien of een heel nieuw recept uitproberen. Laat je inspireren!
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 2805 kJ / 670 kcal |
Vet | 65 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 57 |
Koolhydraten | 7,4 g |
waarvan suiker | 7,4 g |
Eiwit | 6,7 g |
Zout | 0,09 g |
Hoe je onze Coconut Chips het liefste eet, is natuurlijk aan jou. Als energy-kick tijdens het sporten, 's morgens in je muesli of in zoete en hartige gerechten die wel een exotische touch kunnen gebruiken. Laat je inspireren door onze recepten.
- Tussendoor
onze favo recepten

choco-Kokos-minitaartje
Voedingswaarden per 100 g: 342 kcal, 10 g eiwit, 25 g koolhydraten, 21 g vet
per taartje: 513 kcal, 15 g eiwit, 37 g koolhydraten, 31 g vet
- Voor 1 taartje:
- 1 tl kokosolie
- 2 tl honing of agavesiroop
- 1 ei
- 2 el volkoren speltmeel
- 1 el cacaopoeder, ongezoet
- 1/3 tl bakpoeder
- 20 g Coconut Chips van foodspring
- Doe wat kokosolie in een hittebestendig kopje en zet het een paar seconden in de magnetron, zodat de olie vloeibaar wordt. Laat het vervolgens iets afkoelen.
- Voeg de honing en het ei toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Speltmeel, cacao en bakpoeder toevoegen en net zo lang mixen tot er een egaal deeg ontstaat. Neem de helft van de Coconut Chips en meng het door het deeg.
- Bak nu het taartje op 900 Watt voor 1-1 ½ minuut in de magnetron.
- Strooi nu de rest van de Coconut Chips over het taartje en eet smakelijk!
Heb je geen magnetron of wil je dit vermijden? Dan kun je het taartje ook voor 20-25 minuten op 180°C in de oven bakken. Let er op dat je een keramisch, hittebestendig kopje gebruikt.

Proteïne-Kokos-Melkrijst
Voedingswaarden per 100 g: 104 kcal, 7 g eiwit, 9 g koolhydraten, 3 g vet
Per portie: 327 kcal, 21 g eiwit, 28 g koolhydraten, 11 g vet
- Voor 2 porties:
- 100 g melkrijst of dessertrijst
- 400 ml halfvolle melk
- 30 g Whey Protein Cocos Crisp van foodspring
- 20 g Coconut Chips van foodspring
- Optioneel: kaneel en fruit
- Schenk de melk in een pan en roer wat kaneel erdoor. Breng het langzaam aan de kook.
- Voeg de rijst toe en laat deze op een laag vuur garen. Roer regelmatig om, zodat het niet aan kan branden.
- Na ca. 25-30 minuten is de rijst gaar. De Whey Protein en Coconut Chips kun je al na 20 minuten toevoegen. Je kunt eventueel ook nog wat meer melk toevoegen.
- Garneer dan de rijst met de overige Coconut Chips, fruit en eventueel nog wat kaneel.

Kokos-Curry-Soep met kikkererwten
Voedingswaarden per 100 g: 87 kcal, 2 g eiwit, 5 g koolhydraten, 6 g vet
Per portie: 381 kcal, 7 g eiwit, 21 g koolhydraten, 27 g vet
- Voor 2 porties:
- 100 g kikkererwten, gaar
- 250 g wortels
- 1 uien
- 1 duimgroot stuk gember
- 1 teen knoflook
- 300 ml groentebouillon
- 100 g kokosmelk
- 1 tl kokosolie
- 30 g Coconut Chips van foodspring
- Zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder
- Verwarm de oven voor op 180°C met boven- en onderwarmte.
- Verdeel de kikkererwten op een bakblik en bestrooi met zout, kerriepoeder en paprikapoeder. Laat ze voor ca. 15 minuten in de oven bakken.
- Snijd de wortel in stukjes. Hak ook de knoflook en gember fijn.
- Verwarm de kokosolie in een pan totdat deze vloeibaar is en voeg de knoflook en gember toe. Vervolgens voeg je ook de wortels toe.
- Giet de groentebouillon er overheen en laat op middelgroot vuur voor 10-15 minuten koken, tot de wortels gaar zijn.
- Breng vervolgens op smaak met zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder en voeg ook de kokosmelk toe.
- Pureer de soep en voeg dan de geroosterde kikkererwten en Coconut Chips toe.
Veelgestelde Vragen
Het ene vet is het andere niet. Onze Coconut Chips bevatten van nature uit vooral MCT-vetzuren. Deze worden in je lichaam direct omgezet in energie en dat heb jij nodig!
Wij gebruiken alleen de beste kokosnoten. Uiteraard van 100% biologische landbouw. Niks geen chemische of synthetische pesticiden of meststoffen. Wij voegen zelfs geen suiker toe. Heel simpel, zodat jouw lichaam zich kan concentreren op de waardevolle voedingsstoffen van de kokosnoot zelf. De kokosnoot wordt vers van de palm geraspt. Zo krokant en zo sappig, zo vind je er geeneen!
Maar natuurlijk! Onze kokosnoten komen uit Sri Lanka. Daar rijpt de kokosnoot in het tropisch klimaat op zijn best. En natuurlijk van 100% biologische landbouw. Sappig. Knapperig. Gezond snacken zonder slecht geweten.
Juist met schil wordt de kokosnoot nog interessanter. Het geeft de Coconut Chips een lekkere bite en zit boordevol belangrijke vezels. Jouw cravings verdwijnen als sneeuw voor de zon. En bij de smaak van pure kokos verschijnen vanzelf de palmbomen en paradijselijke stranden op je netvlies. Wie wil dat nou niet?
- Bild auf dieser Seite: ©Chalit Saphaphak
- Bild auf dieser Seite: ©Peter Adams Photography Ltd
- Bild auf dieser Seite: ©Pondpony
- Bild auf dieser Seite: ©foodspring
- Bild auf dieser Seite: ©foodspring
- Bild auf dieser Seite: ©Avalon_Studio
- Bild auf dieser Seite: ©foodspring
- Bild auf dieser Seite: ©Akirk
- Bild auf dieser Seite: ©SOMMAI
- Bild auf dieser Seite: ©Lucas Ottone