Bak proteïne

“Bak je fit.”

Bak proteïne
Direct leverbaar
750 g blik
19,99 €
Incl. btw (26,65 €/1000 g)
- 10% korting
Symbool: hittestabiel
Hittestabiel tot 180 graden
Perfecte bakconsistentie
Symbool: wijnsteenbakpoeder
Met wijnsteenbakpoeder
Voor het perfecte deeg
Symbool: glutenvrij
Glutenvrij
Geschikt voor glutenvrije gerechten
Symbool: minder koolhydraten
92% minder koolhydraten
dan klassiek tarwemeel*
Symbool: koe
Melk van weidekoeien
Uitstekende melkkwaliteit
Ingrediënten

Melkeiwitconcentraat, wijnsteenbakpoeder (rijsmiddel (natriumhydrogeencarbonaat), voedingszuren (kaliumhydrogeentartraat), maïszetmeel) (4%)

Verkoopbenaming

Weiproteïneconcentraat met rijsmiddel om mee te bakken.

Voedingswaarden per 100 g
Energie 1453 kJ / 342 kcal
Vet 1,4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1,1 g
Koolhydraten 5,7 g
waarvan suiker 4,8 g
Eiwit 77 g
Zout 0,20 g
Aminozuren per 100 g
Alanine 3168 mg
Arginine 3552 mg
Asparaginezuur 7488 mg
Cysteïne 1152 mg
Glutaminezuur 20736 mg
Glycine 1824 mg
Histidine 2592 mg
Isoleucine 5088 mg
Leucine 9216 mg
Lysine 8064 mg
Methionine 2688 mg
Fenylalanine 4704 mg
Proline 9408 mg
Serine 5376 mg
Threonine 4320 mg
Tryptofaan 1344 mg
Tyrosine 5088 mg
Valine 6144 mg
Nota bene

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Kan sporen van kreeften, soja en gluten bevatten.

Dosering & bereiding

Pizza, brownies of pannenkoeken. Met ons bak proteïne wordt je favoriete deeg fitness food. Vervang hiervoor gewoon 30-50% van het meel door ons bak proteïne en behoud alle andere hoeveelheden van je recept.

Tip: Door het wijnsteenbakpoeder is ons bak proteïne niet geschikt voor shakes. Voor een proteïneshake kun je beter onze whey proteïne of veganistische proteïne proberen.

Onze tip voor Bak Proteïne

Wat is je favoriete bakrecept? Bakeiwit is net zo geschikt voor zoet als voor hartig deeg. Zonder aroma en zoetstoffen biedt het je de voedingswaarden die geschikt zijn voor fitnessvoeding en echte smaak.

Onze favoriete recepten

Proteïne brownies

  • Ingrediënten voor een llage bakvorm (23 x 23 cm)
  • 80 g bak proteïne 
  • 80 g volkoren havermout
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 4 el biologische kokosolie
  • 8 el agavediksap
  • 4 el cacaopoeder
  • Bereiding
  • Prak de rijpe bananen met een vork.
  • Mix alle ingrediënten in een schaal.
  • Vet een lage bakvorm in.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
  • Zet dit ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.

Voedingswaarden (per 100 g): 
211 kcal, 16 g eiwit, 26 g koolhydraten, 4 g vet

Proteïne Pancakes

  • Ingrediënten voor een portie (4-5 Pancakes)
  • 60 g bak proteïne 
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • biologische kokosolie
  • Vruchten naar keuze als topping
  • Bereiding
  • Prak de rijpe bananen met een vork.
  • Mix alle ingrediënten met de hand of een blender tot een glad beslag. 
  • Verhit foodspring kokosolie in een pan.
  • Giet beslag voor één pannenkoek in de verhitte pan.
  • 2,5 el beslag is perfect voor een pannenkoek.
  • Bak 2-3 minuten aan elke kant goudbruin.
  • Dien op in een bord met vruchten.

Voedingswaarden (per 100 g): 
211 kcal, 16 g eiwit, 26 g koolhydraten, 4 g vet

Proteïne pizza

    Ingrediënten voor een portie (Ø 30 cm)
    • 100 g bak proteïne 
    • 60 g magere kwark
    • 80 g speltmeel
    • 2 el olijfolie
    • 170 ml water
    • 2 snuifjes zout
  • Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de bak proteïne, kwark, meel en zout.
  • Voeg geleidelijk het water toe tot een glad beslag.
  • Druk het deeg plat tussen twee vellen bakpapier.
  • Verwijder het bovenste vel en bestrijk het deeg met olijfolie. 
  • Bak het deeg 7 minuten voor op 180 graden.
  • Beleg het deeg en bak het nog 10-15 minuten in de oven.

Voedingswaarden (per 100 g): 
211 kcal, 16 g eiwit, 26 g koolhydraten, 4 g vet

Proteïne muffins

  • Ingrediënten voor ca. 9 muffins
  • 2 bananen
  • 200 g gemalen amandelen
  • 2 volledige eieren & 2 eiwitten
  • 3 el magere kwark
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el bak proteïne 
  • 200 ml amandelmelk
  • een beetje vanillemerg of -extract
  • Bessen, bv. blauwe bosbessen
  • Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten behalve de bessen in een schaal.
  • Roer om tot een glad beslag ontstaat.
  • Bekleed de muffinvormen met bakpapier.
  • Giet het beslag in de muffinvormen.
  • Opgelet: vul de vormen maar tot de helft.
  • Strijk het beslag met een lepel glad.
  • Garneer de muffins met blauwe bosbessen.
  • Bak ze in 25 minuten op 180° goudbruin.
  • Laat afkoelen en geniet ervan.

Voedingswaarden (per 100 g): 
211 kcal, 16 g eiwit, 26 g koolhydraten, 4 g vet

Gemiddelde klantbeoordeling

Fijn!

Heel erg fijn dit product, kan ik allemaal lekkere dingetjes bakken :)

Top

Top dat je dit gewoon door allemaal verschillende gerechten kan doen, zonder dat het naar vanille ofzo gaat smaken.

Goede Uitvinding

Dit is echt een goede uitvinding, normaal kan je alleen voorgepakte bakmixen met extra proteine kopen. Nu kan je helemaal zelf bepalen hoeveel je er van gebruikt en wat je gaat bakken. Heb het al gebruikt met pannenkoeken en met zelfgemaakte pizza met courgette en feta!

1 / 1
Veelgestelde Vragen
Waarom moet ik met bak proteïne bakken?

Omdat we met ons bak proteïne een proteïnemix gecreëerd hebben die speciaal gemaakt is om mee te bakken. Het bak proteïne is een hittestabiel melkeiwit dat ook bij hoge temperaturen de smaak van je lievelingsrecept niet verandert. Melkeiwit wordt van nature gemaakt van wei en caseïne. Deze combinatie zorgt samen met wijnsteenbakpoeder voor een goede deegconsistentie.

Hoe wordt het bak proteïne hittestabiel?

Dankzij de perfecte hoeveelheid caseïne. Om dit te weten te komen, hebben we samen met interne en externe expertteams van ecotrofologen en levensmiddelentechnologen verschillende grondstoffen uitgeprobeerd en verschillende tests mee gedaan. Dit deden we totdat we eindelijk het perfecte proteïne hadden gevonden.

Wat is wijnsteenbakpoeder?

Wijnsteenbakpoeder is een rijsmiddel dat het deeg kneedbaar en luchtig maakt. In tegenstelling tot gewoon bakpoeder bevat ons wijnsteenbakpoeder geen fosfaten en smaakt het milder dan andere rijsmiddelen.

Verandert bakeiwit de consistentie van mijn deeg?

Omdat proteïne andere eigenschappen heeft dan meel, wordt het deeg iets vaster dan bij standaardrecepten met meel. Dat merk je ook aan het gebak zelf. Als het deeg te vast wordt, dan kun je 10-20% meer vloeistof toevoegen. Maar maak je geen zorgen: wij hebben ons bak proteïne uitvoerig getest en de verschillende recepten uitgeprobeerd. Als je je aan de hoeveelheden in het originele recept houdt en de aanbevolen hoeveelheid (30-50%) meel vervangt door bakeiwit, dan zal het bakresultaat perfect zijn.

Welke voordelen heeft bakken met proteïne?

Wij houden niet zo van carb-bashing en crashdiëten. Maar wel van verstandig eten. Jammer genoeg zijn de voedingswaarden van klassieke tarwebloemproducten vaak niet geschikt voor fitnessvoeding. Omdat je een deel van het meel vervangt door bak proteïne, vervang je koolhydraten en dus ook een deel van de totale energie door proteïne. Voornamelijk voor spieropbouw en spierdefinitie is een verhoogd proteïnegehalte zinvol om je doelen te bereiken en je lichaam tijdens de inspanningen te ondersteunen.

Waarom kan ik niet de totale hoeveelheid meel vervangen?

Ons bak proteïne is veelzijdig te gebruiken en geschikt voor zowel zoete als hartige recepten. Zo onderscheidt het zich van kant-en-klare mixen die bijvoorbeeld alleen geschikt zijn voor pannenkoeken of wafels en vaak vele chemische voedingsstoffen bevatten. Omdat proteïne andere bakeigenschappen heeft dan meel, is het belangrijk dat je altijd nog een deel van het originele recept behoudt. Zo krijgt je lievelingsgerecht betere voedingswaarden zonder smaakversterkers en aroma's en kun je er toch net zo van genieten.

KOKOSOLIE Allround talent voor keuken & lichaam 6,99 €
Pindakaas De lekkere proteïnesnack 4,99 €
Proteïnebrood Misschien wel het lekkerste proteïnebrood. 6,99 €